Lekkere stukjes kip

Een heerlijk recept om af te leiden van deze moeilijke tijd, maar ook voor iedereen die het Nederlandse eten niet lakker kan vinden.

Een recept voor lekkere stukjes kip, met allerlei kruiden dat dus in het geheel niet naar de standaard smaak van kip smaakt.

Een afwisseling is mogelijk, gewoon andere kruiden gebruiken.

Eigenlijk dit recept gewoon kip in een geweldige marinade, zoals mijn moeder die maakt. Heel geschikt om als saté aan een stokje te rijgen en op de barbecue te leggen, bijvoorbeeld. En dan eet ik die het liefst met de lekkerste zelfgemaakte knoflooksaus. Daarom geef ik jullie nu voor allebei het recept.

Dit heb je nodig voor een bak knoflooksaus:

  • 3 eetlepels yoghurt
  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 grote teen knoflook of 2 kleintjes, geperst
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1/2 bakje verse fijngehakte dille of 1/2 eetlepel gedroogde dille
  • peper en zout

Aan de slag:

Meng eenvoudig alles door elkaar en laat zeker een uur staan in de koelkast.
Lekker bij de vleesjes, maar ook om brood of rauwkost in te dippen.

Dit heb je nodig voor de stukjes kip voor 4 personen:

  • 500 gram kippedijen, in stukjes
  • 1/2 rode peper, fijngehakt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 2 eetlepels ketjap manis
  • 1/2 theelepel vers geraspte gember
  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 1 theelepel sesamolie
  • 1 theelepel azijn

Aan de slag:

Alweer zo moeilijk… meng alle ingrediënten voor de marinade door elkaar en doe er de stukjes kip bij. Laat dit zo lang mogelijk marineren in de koelkast, maar minimaal een uur.
Rijg eventueel aan stokjes en rooster in de wok pan of op de barbecue tot de kip gaar is.
Lekker met de knoflooksaus, maar ook met zoete chilisaus of pindasaus om te smullen.

Maar je kunt, als je dat wilt, ook verschillende andere sauzen gebruiken bij dit gerecht. Ja, zelfs met mayonaise en ketchup is het overheerlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *